Alkmaar
06-29457312
fred@eckkies.nl

Videobewerking met Video Deluxe van Magix

Cursussen voor consumenten en bedrijven

VIDEOBEWERKING IS DE VOLGENDE STAP

U heeft er veel moeite voor gedaan om de juiste beelden op te nemen en dan is de volgende stap aan de beurt: videobewerking. Wat een geweldige hobby is dat toch! En als u dan ook nog eens gebruik maakt van de software van Magix Video Deluxe dan zit u dubbel goed. Ik leg graag uit waarom.

Welke software gebruik ik dan?

magix

Een overzichtelijk videomontage scherm met tijdlijnen.

Er is veel te verkrijgen op dit gebied. Er is software van Magix, Pinnacle, Adobe (de grote drie) en natuurlijk veel gratis software. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Magix Video Deluxe omdat ik hier al sinds de eerste versie mee werk. De software is stabiel, heeft vele mogelijkheden en is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. De software is ook zowel voor de beginner als de gevorderde gebruiker.

Zo kunt u de software, ongeachte de versie, instellen op eenvoudig gebruik maar ook op geavanceerd monteren. Mijn advies is wel om direct aan te leren om met de tijdlijnen te leren werken. Wat dat precies is en hoe dat werkt leer ik u graag tijdens een cursus.

Ja, ik wil meteen inschrijven!

VAN KLEURCORRECTIE TOT BEELD-IN-BEELD

Videomontage is niet alleen het op volgorde zetten van de videobeelden maar deze ook naar wens te voorzien van effecten (nooit teveel doen) of de beelden voorzien van een pakkende titel. Al deze dingen zijn aan boord in de Video Deluxe pakketten van Magix. De ene versie heeft alleen wat meer mogelijkheden dan de andere.

Er zijn drie pakketten verkrijgbaar; de Basis, Plus en de Premium versie. Op het eerste oog zit het verschil in het aantal tijdlijnen wat u tot de beschikking heeft. De Basis-versie heeft er 32 en de andere twee hebben er maar liefst 200! Maar heeft u er dan zoveel nodig? Dat hangt af van uw videomontage skills. Maar om even een voorbeeld te geven; op tijdlijn 1 en 2 zetten we beeld en bijbehorend geluid, op tijdlijn 3 titels, op tijdlijn 4 muziek, op tijdlijn 5 een voice-over en op tijdlijn 6 een beeld-in-beeld (PIP) opname. En ga zo maar door. Zo ziet u dat u langzaam uw tijdlijnen aan het vol bouwen bent. Uiteraard leer ik u hier alles over tijdens de cursus Magix Video Deluxe.

Naast het aantal tijdlijnen komt het daarna neer in het vergelijk in mogelijkheden. Maar met elke versie kunt u alle basishandelingen doen en zijn alle versies geschikt voor elk videoformaat. Het verschil zit hem in de details. In dit verhaal heb ik een link geplaatst zodat u de exacte verschillen even kan nalezen.

VIDEO DELUXE KOMT MET VELE SPECIALE EFFECTEN

Video Deluxe heeft aan boord ook vele mogelijkheden als het gaat om uw videofilm verder te opleuken. Videobewerking is natuurlijk niet alleen werken met vele effecten maar u heeft er in elk geval de beschikking toe. Vele beeldovergangen, kleurcorrectie mogelijkheden, titels maken en natuurlijk het corrigeren van geluid en het toevoegen van spraak en/of muziek. Ook handelingen die ik behandel tijdens mijn videocursussen.

UITVOER NAAR ELK VIDEOFORMAAT

video deluxe

Exportmogelijkheden voldoende met handige presets.

De film is klaar en nu wilt u de film gaan exporteren. Ook daarin zijn vele mogelijkheden voor. Of het nu een bestand moet worden wat op een Blu-ray gezet moet worden of naar een formaat wat u kan afspelen op uw mediaspeler, het is allemaal mogelijk. Daarvoor maakt u gebruik van zogeheten presets zodat u zelf niet naar de juiste instellingen hoeft te zoeken. Zelfs niet als u de film geschikt wil maken om op uw mobiel weer te geven. Ideaal!

Ik kan kort zijn; de pakketten van dit merk kunnen veel. Heel veel. Wilt u precies weten hoe deze software werkt en hoe u de diverse handelingen moet doen? Kom dan een cursus bij me volgen. De cursussen worden gegeven als groep, privéles of als webinar. Veel videoplezier en wie weet tot ziens!

Ja, ik wil meteen inschrijven!

Toch nog een vraagje of inschrijven? Gebruik dan het contactformulier.