Alkmaar
06-29457312
fred@eckkies.nl

sollicitatievideo

Cursussen voor consumenten en bedrijven

Sollicitatievideo in plaats van sollicitatiebrief?

Het is heel modern en wordt het zeker steeds vaker gewaardeerd als je een sollicitatie doet middels een sollicitatievideo. Is dat moeilijk om zelf te maken? Nee! Want met een moderne mobiele telefoon kom je al heel ver. Maar ziet het er dan ook goed uit? Ach, als je er niet teveel eisen aan stelt. Maar dat risico ga je toch niet nemen? Het gaat wel om een baan waar je graag voor in aanmerking wil komen.

Zelf opnemen of laten doen?

Als je zelf de benodigde apparatuur in huis hebt kun je natuurlijk zelf de regie in handen nemen en met wat knip en plakwerk kom je een heel eind. Maar als je niet gewend bent om voor een camera te staan, of niet zo bekend bent met compositie, dan is het misschien toch een beter idee om in contact te komen met iemand die hier vaker mee te maken heeft gehad. En ook nog eens de professionele apparatuur in huis heeft om het geheel op te nemen en af te monteren.

Eisen aan de sollicitatievideo?

Jazeker! Je wilt goed belicht in beeld komen, het beeld moet goed scherp zijn. En… je moet goed verstaanbaar zijn. Jezelf opnemen met een mobiele telefoon kan wel maar dan is er zoveel omgevingsgeluid omdat de ingebouwde microfoon zoveel meer opneemt dan alleen jouw stem. Een losse microfoon lost dat op. Beter nog, een dasspeld microfoon. Klein van formaat en dicht bij je mond.

Het script, de lengte, belichting en het afmonteren

Pff, dat klinkt allemaal ingewikkeld. Maar daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Dat doen wij wel. Het enige wat je zelf moet doen is bedenken wat je tegen je nieuwe werkgever wil zeggen en waarom jij de beste keuze bent voor het bedrijf. Oefen op voorhand je gesprek voor de spiegel en schrijf je tekst uit. Want als je de tekst uitschrijft moet je er al over nadenken en leer je het sneller uit je hoofd. De opgenomen video zal tussen de 60 en 90 seconden worden dus bedenk goed wat er cruciaal is om te noemen.

Denk ook na over welke kleding je gaat dragen. Casual of in pak. Dit is natuurlijk afhankelijk van de functie waarop je gaat solliciteren. Wij nemen de video op tegen een neutrale achtergrond waarbij elk soort kleding geschikt is.

En dan?

Dan maken we een afspraak voor een opnamedatum en gaan we aan de slag. Het eindresultaat wordt afgemonteerd in het formaat van jouw keuze maar zal meestal een .wmv of .mp4 bestand worden.

Interesse gekregen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.