Alkmaar
06-29457312
fred@eckkies.nl

Seniorencursussen

Cursussen voor consumenten en bedrijven

SENIORENCURSUS: ALLEEN OF IN GROEP

seniorencursussenDe seniorencursus is speciaal in het leven geroepen voor de doelgroep die niet zo thuis is in de digitale wereld. Geen probleem, want ik kan u daarin zeker een dienst bewijzen. Niet iedereen van deze doelgroep heeft ‘iets’ met Internet, tablets (zo’n plat apparaat waarop u leuke dingen kan doen) of andere mobiele apparaten. In de regio van Den Helder kom ik zelfs aan huis om mensen op weg te helpen.

Maar soms wordt u min of meer verplicht om er iets van te weten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bankzaken. Dat gaat allemaal elektronisch. Maar wat doet u dan als je die spullen niet hebt? Of als u niet weet hoe dat werkt? Hebt u al een iPad of andere tablet waarop u zelf bankzaken kan regelen?

AANMELDEN DOET U ZO

U kunt mij op twee manieren bereiken. Via het contactformulier hier op de website. Daarvoor klikt u op het oranje woord ‘contactformulier‘. Of u belt me op voor het maken van een afspraak via telefoonnummer 06-2945 7312. Een cursus kost € 29.95 en duurt twee uur. Aan huis kost een cursus € 35,- en duurt een uur.

OUDEREN OP SOCIAL MEDIA

FacebookBent u veel op het Internet? Of gebruikt u het alleen voor Facebook en de online kranten? Of wilt u wel graag op Facebook maar heeft u geen idee hoe dat werkt?

Dan kunt u zich aanmelden voor een cursus Facebook voor ouderen. In twee uur tijd leer ik u de basis van dit platform en hoe u hier het beste mee om kan gaan.

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in. Dan krijgt u een seintje van me als de eerste datum bekend is.

HET IS ECHT NIET ZO MOEILIJK

Iedereen om u heen zegt het misschien al maar het is ook vaak waar: het is niet moeilijk om te leren omgaan met een digitaal apparaat. Maar u moet het natuurlijk wel willen. Dat is het allerbelangrijkste.

Ik heb ruime ervaring in het uitleggen van digitale apparatuur aan oudere mensen. Zo geef ik bijvoorbeeld iPadlessen in groepsverband of als privéles. Dit heb ik ook een aantal keer mogen doen voor de Omring. Mijn oudste deelneemster was tot nu toe al 89(!) jaar. U bent dus nooit te oud om te leren. Sta ervoor open en laat het op u afkomen. Er kan niets stuk. En daarbij leg ik het u net zo vaak uit, of doe ik het u net zo vaak voor als nodig is.

ELECTRONISCH BANKIEREN MET EEN APP

seniorencursussenBijna alles gaat tegenwoordig digitaal; de meterstanden doorgeven, de huur betalen, enquetes invullen maar ook de betalingen. U wordt min of meer ‘gedwongen’ om er bekend mee te geraken. Er is natuurlijk niets mis met iets bijleren maar u moet er wel achterstaan.

Laat me u uit ervaring vertellen dat het niet moeilijk is, maar u moet de juiste handelingen alleen even onder de knie krijgen. Het apparaat, een tablet, hoeft u niet helemaal te kennen, alleen de handelingen moeten u worden aangeleerd. En dat is iets waar ik u graag bij wil helpen. We nemen stap-voor-stap alles door. In uw tempo.

Leest u anders deze pagina’s even door van de Rabobank. Die geven u alvast een stukje uitleg over het elektronisch betalen. Voor de Rabobank aan het Julianaplein in Den Helder heb ik ook al diverse instructies mogen verzorgen over het goed leren omgaan met de Rabobank app. Voor meer informatie over deze instructie kunt u het beste even contact opnemen met deze bank.

Veiligbankieren.nl en eenvoudigbankieren.nl