Alkmaar
06-29457312
fred@eckkies.nl

Senioren op het Internet

Cursussen voor consumenten en bedrijven

FACEBOOKLES VOOR SENIOREN

Er is een stijging waarneembaar dat steeds meer senioren zich op Social Media, en dan met name Facebook, gaan wagen. Dat is een mooie ontwikkeling. En om die mensen meteen goed op weg te helpen geef ik daar een cursus in.

WAAROM DE CURSUS FACEBOOK?

Die vraag krijg ik wel regelmatig maar die kan ik goed beantwoorden. Voor jongeren is Facebook iets waar ze dagelijks mee werken en ze pikken de mogelijkheden snel op. Maar als u niet bekend bent met bijvoorbeeld het instellen van een Facebookaccount, Messenger en al die instellingen, dan bestaat de kans dat senioren het snel voor gezien houden. En een vluchtige uitleg van uw zoon, dochter of kleinkind draagt ook al niet echt bij. Het wordt u dan even snel uitgelegd en verder mag u het uitzoeken. En in die keren dat u het een keertje proberen wil, dan bent u de werkwijze alweer kwijt.

ALLES GOED VOOR U INSTELLEN

Het begint met het aanmaken van een account. Het eerste lastige woord. Een account aanmaken is wat u doet om toegang te krijgen tot een Facebookpagina. U geeft daarin uw naam en andere gegevens op om een persoonlijke omgeving (account) aan te maken. Geen nood, Facebook is gratis en zijn uw banknummers niet nodig. Met de cursus leer ik u dit allemaal aan en laat ik zien welke instellingen er gemaakt moeten worden. De meeste instellingen hoeft u ook maar eenmalig in te voeren.

WAT ZET U WEL EN NIET OP FACEBOOK

Daarna kunt u een foto van uzelf plaatsen zodat de andere mensen op Facebook kunnen zien wie u bent. Het heeft niet voor niets Face (gezicht) book. Daarbij kan er zelfs nog een mooie foto bovenaan de pagina gezet worden van iets anders.

Dan hebt u een account aangemaakt en bent u klaar om online te gaan. Online gaan is niets anders dan het Internet op te gaan. Daarvoor klikt u dan het kleine plaatje (icoontje) van Facebook aan en kan u uw vrienden gaan opzoeken.

Maar als u eenmaal op Facebook actief bent, wat schrijft u dan? En hoe schrijft u een nieuw bericht? Hoe kan u bijvoorbeeld iemand een bericht sturen zonder dat de hele wereld kan meelezen? En hoe weet u of het een echt bericht is of nep? Zo zijn er veel voorbeelden te noemen en staan we hier uitgebreid bij stil met de cursus. In twee uur tijd leert u de complete basis en bent u in staat om zelfstandig uw weg te vinden op het Internet.

INCLUSIEF HANDIG NASLAGWERK

Tijdens de cursus krijgt u een naslagwerk mee zodat u het geleerde thuis nog eens na kan lezen. U werkt met deze cursus op uw eigen laptop of tablet (Samsung, Apple e.d. ) zodat u het geleerde direct in de praktijk kan gaan brengen. Wilt u nog meer weten of misschien nog meer lezen over mijn aanbod. Klik dan op deze oranje link en lees verder. Ik zie u graag terug op de cursus Ouderen op Social Media. De cursusdatum en inschrijfmogelijkheid ziet u hieronder.

Bel 06-2945 7312 voor de meest recente datum.

Locatie: MFC De Boerderij in de Schooten (Den Helder)
Kosten: € 35,- per persoon. (inclusief koffie of thee)