Alkmaar
06-29457312
fred@eckkies.nl

iPad instructies

Cursussen voor consumenten en bedrijven

ipad instructie eckkiesHet merendeel van mijn cursisten die de iPad instructies volgen zijn voornamelijk senioren (55+) die een iPad gehad of gekocht hebben maar er niet direct wegwijs op weten. Er is altijd wel iemand te vinden in de familie die ook een iPad heeft, maar die hebben niet altijd de tijd of het geduld om de functionaliteit uit te leggen. Maar de training heb ik ook al aan mensen mogen geven die nog jonger waren. Het is altijd lastig om een specifieke doelgroep aan te wijzen maar de praktijk leert dat het toch vaak de oudere gebruikers zijn. Geen probleem, want je bent nooit te oud om iets nieuws te leren.

WAAR WORDT DE IPAD CURSUS GEGEVEN

Dat is het mooie van deze training; dat kan aan huis in uw eigen omgeving. Mocht ik de cursus aan huis geven dan mag u zelf een voorkeur uitspreken voor een dag of een tijd en checken we die met mijn agenda en dan maken we die afspraak. Voorafgaand aan de training maken we eerst even kennis. De datum van de groepslessen staan hieronder:

Meer informatie nodig of inschrijven? Gebruik dan het contactformulier of bel 06-2945 7312.

WAT KOST DE CURSUS VOOR DE IPAD OF TABLET

ipadles voor seniorenIn de praktijk blijkt dat anderhalf uur training, voor € 35,00 voor de meeste gebruikers al voldoende is maar dat hangt grotendeels af van de kennis die er aanwezig is van de persoon zelf. We nemen wel eerst even door wat uw wensen zijn, wat u graag leren wilt, of waar de moeilijkheden liggen. Aan de hand daarvan gaan we samen aan de slag. De moeilijkheidsgraad hangt af van de gebruiker. Vaak wordt bij een herhaalde afspraak de stof even kort herhaald om te zien of de gebruiker het geleerde nog weet maar ook dat is weer helemaal persoonsgebonden.

Het is zeer aan te bevelen om alles wat u leert zelf te noteren omdat dit de beste manier is om alles te onthouden. Na de eerste training bent u al in staat om zelfstandig de basishandelingen uit te voeren en uw weg te vinden op de iPad. Het leertempo is rustig en kunt u zelf aangeven of dit wat hoger mag.

Lees ook: Facebook les voor ouderen.

DIT GAAT U DAN LEREN

In principe alles wat u wil. Denk bijvoorbeeld aan het zelf kunnen installeren van apps (de programma’s voor de iPad), het verwijderen van de apps, werken met Facetime of Skype en online zoeken. Facetime is beeldbellen met andere gebruikers van een iPad of iPhone. U zult merken dat er dan ook echt een wereld voor u opengaat. Dit is maar een korte opsomming maar iedereen wil weer andere dingen doen en weten van de iPad. Maak uw wensen kenbaar en ik leer het u aan.

E-MAILEN, BANKZAKEN EN UW GEZONDHEID

Omring

Voor de Omring verzorg ik ook de iPadles

Alles gaat tegenwoordig digitaal. Of we dat nu willen of niet. Hierin ligt met name voor de senioren een drempel. Indien u dit wenst kunnen we hier ook bij stil staan. Want als je tegenwoordig een bedrijf of instelling benaderen wil doe je dit bijna altijd via de e-mail.
Maar ook online bankieren kan aandacht krijgen als u daar behoefte aan heeft. Ik kan u voordoen hoe online bankieren in zijn werk gaat op een rekening die ik speciaal voor dit doel gebruik. Dan kunt u dit later zelf toepassen met uw eigen rekening.

Naast al deze mogelijkheden zou je bijna vergeten dat je met een iPad ook lekker kan ontspannen. En dat is weer goed voor de gezondheid. Ik geef u o.a. tips over apps die ten goede komen aan de gezondheid. Apps voor oefeningen, puzzels, diëten en nog meer. Er is zoveel (gratis) te verkrijgen.

VOORDELEN VOOR U VAN EEN IPAD OF TABLET

Hieronder een klein overzicht wat de voordelen voor u kunnen zijn met het gebruik van een iPad:

– (alarm)herinneringen voor bijvoorbeeld medicijnen instellen
– reisschema en -tijden openbaar vervoer plannen
– informatie opvragen via internet
– routes uitstippelen op de kaart
– eenvoudige en duidelijke bediening (via het touchscreen)
– foto’s maken en bekijken
– muziek luisteren
– televisiegids bekijken
– sociaal netwerken (Facebook)
– puzzelen en andere spelletjes
– kranten, tijdschriften en ontvangen boeken lezen
– e-mails versturen
– geen moeilijke opstart handelingen
– grote knoppen op het aanraakscherm
– televisie kijken
– gemiste Tv-uitzendingen opvragen
– online bankieren
– videogesprekken starten (via Skype of FaceTime)
– televisiegids raadplegen
– programma met bewegingsoefeningen volgen
– notities maken
– draadloos printen
– online boodschappen doen

HOEVEEL KEER IS DE CURSUS?

Dat hangt af van uw kennis niveau van de iPad. Vaak zie ik dat de mensen na twee uur les al het nodige weten en de rest zelf verder gaan uitvinden. Maar mocht er behoefte zijn aan extra lessen, dan plannen we die voor u in. Alles gaat in overleg met u. Voor deze training zijn geen cursusboeken nodig maar het staat u natuurlijk vrij om die zelf aan te schaffen of te lenen in de bibliotheek. Van de training zelf krijgt u een handige hand-out met daarop weergegeven de belangrijkste punten en een overzicht van enkele handige apps.

Het enige wat u (als we bij thuis cursus geven) dient te hebben is een Internetaansluiting zodat we u met de iPad ook online wegwijs kunnen maken. Volgt u de groepscursus in de Boerderij dan is er een Internetverbinding beschikbaar. Die stellen we gezamenlijk in.

INSTALLATIEHULP VOOR UW IPAD

ipad installatieTevens kan ik u helpen met de installatie van een nieuwe iPad of tablet. Volgens de handleiding is dat erg eenvoudig, en dat is het ook als je het eenmaal weet, maar misschien durft u het toch niet helemaal aan. Maak gewoon die afspraak met me en met een uurtje kunt u direct aan de slag met uw nieuwe apparaat. Ook voor het herstellen van uw apparaat mag u een beroep op me doen.

Meer informatie nodig of inschrijven? Gebruik dan het contactformulier.

U komt mij ook bijna jaarlijks tegen op de 55+ beurs in Den Helder om daar promotie te doen voor mijn trainingen. Deze dagen zijn voor mij succesvol.

55+ beurs Den Helder

Veel belangstelling van de doelgroep.

55+ beurs Den Helder

Gezellige dag op de 55+ beurs op Willemsoord te De Helder