Alkmaar
06-29457312
fred@eckkies.nl

Handige links

Cursussen voor consumenten en bedrijven

Handige links naar gratis software!

Gedurende de trainingsavond heeft Fred diverse handige websites genoemd en ook een aantal links naar websites waar u gratis software kunt downloaden voor de fotohobby. Op deze pagina staat hiervan een overzicht en een korte beschrijving zodat u weet waarover het gaat.

Fast Image Resizer

Fast image resizerMaak snel en eenvoudig van hele grote (foto)bestanden, kleinere bestanden om gemakkelijk te kunnen mailen. U kunt de bestanden per stuk of ineens per map verkleinen. Kopieer eerst u beelden naar de computer toe, open het programma, en versleep de bestanden in het vakje ‘drop files here’.
Download hier

 


WeTransfer
wetransferHeeft u grote bestanden en wilt u die het liefste ineens naar iemand toesturen? Dat gaat snel een eenvoudig met WeTransfer. Het programma is gratis en zelfs in het Nederlands. Klik in het bovenste vakje de bestanden of map aan die u wilt opsturen, in het tweede vakje het adres van de ontvanger, in het derde vakje uw eigen adres en in het onderste vak eventueel een bericht voor de ontvanger. Klik als laatste op ‘Transfer’ en uw bestanden worden verstuurd. De ontvanger en uzelf krijgen een mailtje binnen met de melding dat het verzenden gelukt is.
Download hier


 

Datarescue
data rescueHelaas kan het een keer voorkomen dat uw geheugenkaartje ‘crashed’ en u geen foto’s terug kan kijken. Erg vervelend natuurlijk. Maar toch zijn er programma’s die uw kostbare foto’s kunnen redden. Deze rescue-programma’s scannen uw kaartje
en vaak met succes halen ze toch uw foto’s terug. De programma’s geven geen 100% garantie (afhankelijk van de crash) maar het is absoluut het proberen waard om uw foto’s te redden. Ook hier zijn diverse varianten. Zowel programma’s die u moet betalen, maar ook gratis versies…
Download hier en ook hier (mijn tip: Recuva)


Keepass
keepassEr komt een moment dat u zo veel wachtwoorden moet onthouden dat het soms bijna ondoenlijk is. Die kunt u natuurlijk opschrijven of gewoon in uw telefoon opslaan, maar wat als de telefoon dan gestolen wordt? Dan kan iedereen bij uw wachtwoorden. Op de PC opslaan kan ook, maar ook dan moet het wel veilig. De tip die ik u wil geven is; gebruik Keepass. Het programma is geheel gratis en u voert in
Keepass eenmalig overal uw gebruikersnaam of wachtwoord van in, en het programma bewaard dit allemaal voor u. Het programma zelf heeft ook een beveiliging en vanaf dat moment hoeft u eigenlijk alleen daarvan nog maar het wachtwoord te onthouden.
Download hier


Skydrive en andere online (gratis) opslag
one driveEr komt een moment dat u ruimte te kort heeft op de harde schijf van uw computer. En dan? Dan kunt u eenvoudig een extra harde schijf kopen en daar dan de foto’s en andere belangrijke dingen in opslaan. Maar dat kost weer geld en dat willen we niet. Waarom betalen voor iets als je het ook gratis kan krijgen. Er zijn legio online oplossingen
die niets kosten en zal u er een aantal aanreiken. Zo is er Dropbox, OneDrive en Megaupload.


Deze oplossingen kosten helemaal niets en na het instellen kunt u uw foto’s of andere

bestanden overal ter wereld bekijken. Oh ja, u bent de enige die de bestanden kan
bekijken want u moet eerst online inloggen. Veiligheid eerst! Van Dropbox krijgt u
standaard 2 GB aan ruimte, bij Skydrive 7 GB en van Megaupload 50 GB. Maar natuurlijk
zijn er nog meer gratis oplossingen. Een hele bekende is bijvoorbeeld Googledrive.
De laatste met maar liefst 15 GB aan gratis ruimte is Copy.


Download hier

Foto’s bewerken
foto bewerkingOok het zelf bewerken van foto’s is enorm leuk. Maar ook intensief, tijdrovend en een leerproces. Zo eenvoudig als het verteld wordt in reclames blijkt het in de praktijk toch
niet te gaan. Maar de meeste gebruikers van camera’s willen vaak alleen maar de wat kleur bewerken, rode ogen wegpoetsen of storende elementen uit beeld weghalen. Als
u dat ook voor ogen heeft en geen lange studie wil om met Adobe Photoshop te leren werken, dan zal ik u hier een paar leuke alternatieven geven om zelf snel en eenvoudig, maar ook gratis, uw foto’s te bewerken. Klik op de naam van het genoemde programma om door te gaan naar de website van de leverancier.
Magix, GIMP, Foto aanpassen, Fotofilter en Picasa (bewerken en albums maken)
Wilt u niets installeren maar toch uw foto’s goed kunnen bewerken, dan zou het online
programma Pixlr.com wel iets voor u kunnen zijn.


GRATIS GIMP FILTERS

Vragen? Neem dan even contact met me op.

Extra gratis filters voor GIMP
Het programma GIMP is geheel gratis en dat geldt ook voor een groot aantal filters wat u nog extra kan downloaden en kan importeren binnen het programma. Een set filters die zeker aan te raden is, is G’MIC. Je kan deze set downloaden via G’mic filters.
Nadat u het pakketje gedownload hebt, dubbelklikt u erop en het installatieproces gaat van start. Zorg wel dat u GIMP zelf afgesloten hebt als u dit pakket gaat installeren.

Na installatie kunt u de vele filters terug vinden via Filters > G’MIC. Open nu een foto, gebruik een filter uit G’MIC en direct krijgt u een kleine preview van het gekozen filter te zien. Deze filters zijn ook helemaal naar uw eigen smaak zetten. Klik op Apply en daarna OK en het filter wordt toegepast.


TOT SLOT…

U ziet het, er is nog zoveel meer mogelijk en voor het meeste hoeft u niet eens te betalen. Mocht u nog niet zo bekend zijn op het Internet met al die termen en eventuele instellingen, vraag dan of iemand dit even voor u kan regelen. De procedures zijn vaak eenmalig en daarna hoeft u er alleen nog maar mee te leren werken en oefening baart kunst. Ik wens u veel succes (en plezier) met de genoemde downloads!

Overige weblinks d.m.v. linkruil
Mocht u interesse hebben in een linkruil, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Mogelijkheden bij carrierepoort
– Logo laten ontwerpen
Drukkerij Den Haag
Veel informatie over WordPress (aanrader)

Sinterklaas nodig? Kijk dan eerst even op www.deboekenpiet.nl

Sinterklaas nodig? Kijk dan eerst even op www.deboekenpiet.nl

Rijam video producties uit Wassenaar www.rijamproducties.nl

Rijam video producties uit Wassenaar
www.rijamproducties.nl